Vores sejlerliv


Vi, Pia og Allan er begge årgang -57 og mødte hinanden i gymnasiet. Vi fik en søn i -82 og blev gift i -84.


Vi købte vores første båd, en Bianca 28, i 1978, sammen med Pias bror.

Vi hentede den i Rudkøbing på Bianca værftet i påsken 1979. Det var en kold fornøjelse at sejle den til Korsør, hvor vi havde fået en havneplads..

Vi solgte den i 1984, da vi var blevet lun på en X-102. Den blev også købt sammen med Pias bror.


X'en købte vi 3/4 monteret, så vi skulle selv lave den færdig. Det gjorde, at vi vidste alt om den, da den blev søsat i 1985.

Vi solgte X'en i 1995 og regnede ikke med at vi skulle have båd igen.

Vi havde da sejlet sejlbåd i 16 år og bl.a. deltaget i mange kapsejladser.


Vi stoppede dog ikke med at sejle. Nogle venner har en Maxi 95 som vi lånte stort set hver sommer og sejlede den til fx. Mem (Göta Kanalen) hvor vores venner så overtog båden. Dette gjorde vi en del gange. Altså sejlede den et sted hen, hvor vores venner så overtog den.

Denne "hold" sejlads var en måde så vi kunne komme længere væk. 


Ejerne til Maxi'en foreslog os i 1999, om vi ikke skulle sejle til Middelhavet gennem Europas kanaler. Den tyggede vi lidt på, sagde så "ja" og gik så igang med planlæningen som også omfattede en del nye ting i Maxi'en som blev monteret i løbet af vinteren og foråret. 

Vores middelhavstur foregik i perioden 2000 - 2002. Denne tur var beskrevet på vores gamle hjemmeside som nu er lukket.
Men du kan læse et dokument om vores tur HER.

Vi delte os i hold og i 2000  sejlede vi på hold 1 fra Danmark til Verdun i Frankrig, hvor hold 2 så overtog og sejlede til Middelhavet.

I 2001 sejlede vi i Middelhavet. Vi sejlede langs Cote D´azur samt rundt om Korsika. Hold 2 overtog båden i Calvi på Korsika.

I 2002 sejlede vi så hjemad, således at vi på hold 1 sejlede første strækning, så vi fik set noget andet end på udturen.

Denne kanalsejlads blev vi lidt bidt af og begyndte at kigge efter en god kanalbåd. Den fandt vi i Næstved i 2005, hvor vi så købte Mizar.


Siden 2005 har vi så brugt de fleste ferier i Mizar. Du kan læse om vores ture her.

I 2021 holdt vi begge to op med at arbejde og tænker nu, at vi skal på lidt længere ture med Mizar. Vi må se, hvor vi kommer hen.


KONTAKT OS GERNE